Военноокръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията

...
Военноокръжна прокуратура София отказа да образува наказателно производство по твърденията
Коментари Харесай

Колата на Лозан Панов не е повредена умишлено

Военноокръжна прокуратура София отхвърли да образува наказателно произвеждане по изказванията за случай с автомобила на НСО, обслужващ ръководителя на Върховен касационен съд Панов.

Във връзка с обява от 06.06.2017 година в уеб страницата на „ Правен свят “ със заглавие „ Колата на НСО, употребена от господин Лозан Панов, с развити болтове “, Военноокръжна прокуратура - София се самосезира и извърши инспекция, оповестиха от прокуратурата.

В хода на инспекцията са снети пояснения, изискана е документи и са направени специалисти информации.

С разпореждане от 19.06.2017 година Военно окръжна прокуратура - София отхвърли да образува досъдебно произвеждане.

Наблюдаващият прокурор е приел следното: „ не са налице задоволително данни, от които да се направи основателно съмнение, че е осъществено закононарушение от серж. Я.Б.С.; - длъжностните лица от НСО – дежурен диспечер, дежурен по КТП са изпълнили служебните си обвързване по обслужване на автомобил, благосъстоятелност на НСО. Няма данни за съзнателно разваляне на лекия автомобил от трети лица /изложено в т.13/. “

Инцидентът, при който породиха подозрения за посягане върху автомобила, стана на връщане от командировка на Панов до Берковица. Тогава той изясни случая по този начин:

"Тръгнахме с водача, чухме някакъв звук. След което аз участвах при встъпването на ръководителя на районен съд – Берковица и на връщане от там шумът към този момент се ускори и се откри, че липсват два болта на задната лява гума, а други три са разхлабени до доста сериозна степен ".

Панов сподели, че водачът незабавно се е обадил в НСО, а самият той е написал писмо до шефа на службата.

На въпрос дали водачът му, който е чиновник на НСО, е оставял колата без контрол, ръководителят на Върховен касационен съд отговори:

"Не мога да кажа. Той е през цялото време на мандата ми и аз не съм го виждал да оставя колата без контрол, без взор върху нея ".

Прокуратурата не бе известена публично, само че тя се самосезира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР