Военноморският флот (ВМФ) на Иран е оборудвал за първи път

...
Военноморският флот (ВМФ) на Иран е оборудвал за първи път
Коментари Харесай

Иран оборудва кораб със съвременна отбранителна система

Военноморският флот (ВМФ) на Иран е оборудвал за първи път един от бойните си кораби с домашно издигната модерна отбранителна система, заяви в събота командващият ВМФ на Иран, предава Reuters.
Корпусът на стражите на Ислямската гражданска война по-рано този месец удостовери, че е провел военни учения в Персийския залив и уточни, че те са имали за цел да отработят „ отразяването на вероятни закани “, разяснява американската организация.
Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати удостовери, че е записало увеличена военноморска интензивност на Иран, разпростираща се в Ормузкия пролив, стратегически воден път за международните петролни доставки, който Революционната армия заплаши да блокира, отбелязва още „ Ройтерс “, като разяснява, че тези дейности на Техеран са провокирани от решението на американския президент Доналд Тръмп да извади Вашингтон от нуклеарната договорка, добавя организация Фокус.
Командващият ВМФ на Иран контраадмирал Хосеин Ханзади „ удостовери, че бреговите и морските тествания на защитната система с дребен обсег „ Каманд “ са приключени сполучливо и съобщи, че системата е инсталирана... на боен транспортен съд и ще бъде инсталирана на втори транспортен съд напълно скоро “, заяви иранската организация Tasnim.
„ Каманд “ е получила прозвището „ иранската фаланга “ по името на автоматизирана картечница, създавана от американската компания Raytheon, чиито тежки патрони разрушават идващите ракети, написа американската организация.
Тъй като не може да внася доста оръжия заради интернационалните наказания и оръжейно ембарго, Иран е построил огромна вътрешна оръжейна промишленост, с цел да реализира самодостатъчност при производството на военно съоръжение и постоянно оповестява за развиването на оръжие, което съгласно него е сравнимо с модерните западни системи.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР