Военноморските сили (ВМС) на Република България отбелязват тържествено 138-ата годишнина

...
Военноморските сили (ВМС) на Република България отбелязват тържествено 138-ата годишнина
Коментари Харесай

Военноморските ни сили честват 138-мата си годишнина


Военноморските сили (ВМС) на Република България означават тържествено 138-ата годишнина от своето основаване с поредност от събития през цялата седмица. Кулминацията на тържествата ще е през днешния ден и на следващия ден. В честването на годишнината, която се отбелязва във Варна, ще ще вземат участие министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов. Специално за събитието през днешния ден в морската ни столица идва и президентът Румен Радев.

От 10:00 ч. през днешния ден в Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна ще се организира тържественото връчване на дипломите на студентите от „ Випуск 2017 ” на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ”. В церемонията ще взе участие заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов. Дипломират се 230 студенти в образователно-квалификационна степен „ бакалавър ”. Дипломи ще получат и 52-ма студенти от образователно-квалификационна степен „ магистър ”. Първенец на студентите от „ Випуск 2017 ” на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров ” с общ триумф „ Отличен - 5.94 ” е Калина Димова от компетентност „ Океанско инженерство ”, образователно–квалификационна степен „ бакалавър ”.

Във Фестивалния и конгресен център във Варна от 18:00 ч. ще се организира церемониален концерт, на който одобрение към персоналния състав на Военноморските сили ще насочи техният пълководец контраадмирал Митко Петев. Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев ще връчат награди на военнослужещи и цивилни чиновници от Военноморски сили.

Утре от 09:00 ч. на Морска гара Варна ще се проведат ритуалите по тържествено издигане на военноморския байрак и заграбване на първо офицерско звание на курсантите от „ Випуск 2017 ” на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров ”. Офицерски пагони ще получат 17 курсанти - 4 дами и 13 мъже, от компетентност „ Организация и ръководство на тактическите подразделения от Военноморски сили ” от специализации „ Корабоводене ” за Военноморски сили, „ Военноморски информационни и радиотехнически системи “ и „ Корабни машини и механизми за Военноморски сили ”. Първенецът на випуска с триумф „ Отличен - 5.60 ” е мичман Виктор Атанасов от компетентност „ Организация и ръководство на военни формирования на тактическо равнище ”, специализация „ Корабоводене за Военноморски сили “.

По-късно, във връзка празника на Военноморските сили, от 12:00 до 15:00 ч. още веднъж на Морска гара Варна военни кораби ще бъдат отворени за посещаване от жителите и гостите на града.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР