Военноморските сили на САЩ забраниха китайското приложение за създаване на

...
Военноморските сили на САЩ забраниха китайското приложение за създаване на
Коментари Харесай

Военноморските сили на САЩ забраняват TikTok от опасения за националната сигурност


Военноморските сили на Съединени американски щати не разрешиха китайското приложение за основаване на къси занимателни видео клипове и описване на истории в шест секунди TikTok да бъде конфигурирано на служебни държавни мобилни устройства заради опасения за националната кибер сигурност. В бюлетин, оповестен при започване на тази седмица във Фейсбук за военните чиновници, Военноморски сили обявиха, че тези, които не изтрият приложението за основаване и шерване на къси видеа, няма да имат достъп до интернета мрежата на Военния корпус на морската пехота, съобщи Ройтерс в петък.

Потребителите на NMCI бяха ориентирани „да не конфигурират / деинсталират приложението TikTok на служебни, предоставени от държавното управление устройства, като iPhone и iPad“, споделя Дейв Бенъм, шеф по публичните въпроси на US Fleet Cyber ​Command / US 10th Fleet, в изказване, изпратено до CNET. „ Това решение беше взето въз основа на оценките на опасността от киберсигурност и е в сходство с напъните на 10-ия флот за интензивно справяне с съществуващите и зараждащите закани в отбрана на нашите мрежи. “

Говорителят на Пентагона сподели пред Ройтерс в изказване, че бюлетинът също „ насочва подобаващи дейности, които чиновниците би трябвало да подхващат, с цел да защитят персоналната си информация “. Ройтерс съобщи, че Военноморски сили няма да дават детайлности за заплахите, които ТикТок съставлява.
TikTok е най-хубавото място в интернет. Всички би трябвало да го изтрием.
TikTok е благосъстоятелност на основаната в Пекин новаторска компания ByteDance, която отбелязва стремглав прогрес в последните години, а американските чиновници показаха терзание, че китайските компании са под палеца на комунистическото държавно управление на страната и биха могли да употребяват продуктите си за шпиониране и други заплашителни действия, които да компрометират националната сигурност на Америка.

Тези компании „нямат силата или опцията да отакжат каквото и да било на Комунистическата партия на Китай, в случай че чиновниците решат да изискат съдействието им“, съобщи по време на конференция през септември служителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Кристофър Ашли Форд. TikTok отхвърли сходно съдействие с държавното управление.

Миналия месец американската войска забрани на кадетите да употребяват TikTok, откакто сенатор Чък Шумер изрази терзания по отношение на напъните за набиране на войска, които използваха приложението, означи Ройтерс.

Припомняме по какъв начин по-рано тази година станахме очевидци на това по какъв начин 16-годишна американска тийнейджърка от мюсюлмански генезис беше блокирана от TikTok откакто разгласява видео клип, в който подлага на критика отношението на Комунистическата партия за отношението и издевателството, които упражнява върху уйгурите в Китай – мюсюлманско малцинство, формирано най-вече от преселници. По-късно даже разбрахме, че компанията е имала практиката да сегрегира хора, която за благополучие към този момент е отпаднала.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР