Военноморските сили на САЩ ускоряват разработката на безпилотните летателни апарати

...
Военноморските сили на САЩ ускоряват разработката на безпилотните летателни апарати
Коментари Харесай

До 2024 г. ВМС на САЩ очакват палубни дронове за презареждане

Военноморските сили на Съединени американски щати форсират създаването на безпилотните летателни апарати за зареждане на корабно основан дрон MQ-25 Stingray и чакат те да бъдат въведени на въоръжение до 2024 година, написа ТАСС.

За това заяви зам.-началник щаба на Военноморските сили на Съединени американски щати вицеадмирал Уилям Морен по време на семинар в Центъра на стратегическите и интернационалните проучвания във Вашингтон.

" Ние ще се постараем да достигнем до MQ-25 през 2024 година, в случай че не и по-рано ", съобщи Морен. По думите му, виновните за реализация на стратегиите са решени да се оправят по-бързо с поставените задания.

Според вицеадмирала апаратите MQ-25 е форма на презареждане Sunoco в небето. Тя разрешава да се усили цифрата на самолетите Super Hornet за водене на бойни интервенции. По този метод те могат да са във въздуха дълготрайно време, защото се презареждат ", съобщи вицеадмиралът, номиниран на 11 април от американския президент Доналд Тръмп за шеф щаб на Военноморските сили на Съединени американски щати.

Моран също означи, че MQ-25 може по принцип да се употребява за самолетоносачи и за други цели. " Вариантно проучване на въздушното владичество от последващо потомство, както си припомням, ще бъде готово през идващия или по-следващия месец ", сподели Моран.

По думите му, този документ ще включва и оценки на разноските за обезпечаване на владичество на въздуха и Пентагонът ще вземе дефинитивни решения във връзка с MQ-25 и други нови военни самолети, като вземе поради всички фактори.

Търгът за основаването на MQ-25 бе извоюван предишното лято от Boeing. Договорът на стойност Щатски долар 805 милиона планува създаване, произвеждане, тестване и доставка на американския флот четири MQ-25 до 2024 година. Като цяло, Пентагонът има намерение да закупи 72 Stingray за 13 милиарда $ като част от безпилотната въздухоплавателна система (UCAAS) на авиационната система Airrier Aviation Air System (UCAAS).

Военноморските сили чакат MQ-25 да усили обсега на палубните бойци-бомбардировачи F / A18 Super Hornet, които се създават и от Boeing, от 830 км до 1300 км. Планирано е танкерът да бъде подложен на атомни самолетоносачи като USS Nimitz и USS Gerald Ford.

Един от безпилотните самолети, съгласно неговите разработчици, може да бъде доставен примерно 8 тона гориво за презареждане във въздуха 4 - 6 бойци на разстояние 930 км. Освен това се планува да се конфигурира съоръжение на Stingray за осъществяване на дилемите по наблюдаване, разузнаване и събиране на информация.

От позиция на настоящия началник на щаба на американския флот, адмирал Джон Ричардсън, подписването на контракта е било " историческо събитие ". Според него, с въвеждането в употреба на MQ-25, " методите на бойните интервенции ще се трансформират, безпилотните и пилотираните самолети ще бъдат интегрирани, а бойните благоприятни условия на крилото ще се усилят. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР