Военноморските сили на САЩ се присъединяват към армията и Корпуса на морската пехота, тъй като нямат потвърден от Сената лидер, за първи път в историята

...
От Идрийс АлиВАШИНГТОН (Ройтерс) – В понеделник ВМС на САЩ
Коментари Харесай

От Идрийс Али

ВАШИНГТОН (Ройтерс) – В понеделник ВМС на САЩ станаха третият клон на военни вече нямат потвърден от Сената лидер за първи път в историята, тъй като републикански сенатор продължава да блокира военни номинации.

Пенсиониращият се началник на военноморските операции адмирал Майк Гилдей се отказа от командването в понеделник. Военноморските сили, сухопътните сили и морската пехота вече са без потвърден лидер.

„Това е безпрецедентно. Ненужно е. И не е безопасно“, каза министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин по време на церемония по освобождаването от военноморските сили Академия в Анаполис, Мериленд.

Републиканският сенатор Томи Тъбървил, който представлява Алабама, блокира стотици военни номинации от придвижването напред, заявявайки, че Пентагонът неправомерно използва правителствено финансиране за покриване на пътни разходи за аборти на военнослужещи и техните зависими лица.

„Тази всеобхватна власт подкопава военната готовност на Америка. Възпрепятства способността ни да задържим най-добрите си офицери и преобръща живота на твърде много американски военни семейства“, добави Остин.

Президентът Джо Байдън номинира адмирал Лиза Франчети да ръководи флота, историческа стъпка, която ще разруши бариерата между половете в американската армия, като я направи първата жена, която командва службата и ще стане член на Обединените началници на Персонал - ако и когато Сенатът я потвърди. Дотогава тя ще ръководи военноморските сили в качеството си на изпълняващ длъжността.

След като миналата година Върховният съд на САЩ отмени забележителното решение от 1973 г. Роу срещу Уейд, признаващо конституционното право на аборт, Пентагонът каза, че ще покрие пътните разходи за военнослужещи, които искат аборти и до 21 почивни дни.

Няколко щата имат ограничен достъп до аборти, след като Роу срещу Уейд беше отменено, и военните твърдят, че жените военнослужещи не могат да избират къде да бъдат разположени.

Одобрението на Сената за военни повишения обикновено е гладко. Задържането на Tuberville не може да попречи на Сената с мнозинство от демократите да гласува за което и да е повишение, но може драстично да забави процеса.

(Докладване от Идрийс Али; Редактиране от Хю Лоусън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР