Военноморските сили на САЩ са провели изпитание на лазерно оръжие

...
Военноморските сили на САЩ са провели изпитание на лазерно оръжие
Коментари Харесай

Пак дрънкат оръжия! САЩ тестваха лазерно оръжие в Персийския залив

Военноморските сили на Съединени американски щати са провели тестване на лазерно оръжие в Персийския залив, оповестява CNN.

Уточнява се, че системата за лазерно оръжие (LaWS) е ситуирана на военнотранспортния транспортен съд USS Ponce.

" То е по-точно от патрон. Това не е високоспециализирана система на въоръжение, както някои други, с които разполагаме, настоящи единствено във връзка с въздушни контакти, или единствено против надводни цели или единствено във връзка с... наземни цели, в този случай това е разнопланово оръжие, то може да се употребява против разнообразни цели ", разяснява капитанът на кораба Кристофър Уелс.

LaWS е способно да поразява обекти " със скоростта на светлината " и е 50 хиляди пъти по-бързо от междуконтиненталните балистични ракети.

Отбелязва се, че като цел за тестването е бил употребен безпилотен аероплан, който паднал в морето, откакто е бил изумен от лазерното оръжие. Според американските военни ударът бил незабележим и беззвучен.

Демонстрациите на военна мощност и оръжия на американците са явен намек към нуклеарната стратегия на Северна Корея и конкуренцията ан Русия.

Междувременно през днешния ден пък Москва разгласи, че ще тества нов тип " невидими " ракети, които съгласно съветските изказвания не могат да бъдат прихванати от американския противоракетен щит.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР