Военноморските сили на САЩ и Великобритания са отблъснали най-голямата до

...
Военноморските сили на САЩ и Великобритания са отблъснали най-голямата до
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания отблъснаха най-голямата атака на хутите в Червено море до момента


Военноморските сили на Съединени американски щати и Англия са отблъснали най-голямата досега офанзива на йеменските бунтовници хути против кораби в Червено море . Това заяви английският министър на защитата Грант Шапс в сряда, представен от Би Би Си.

Хутите са подкрепяна от Иран формация, която е дейна в Йемен и Червено море. От октомври насам те против кораби, които съгласно тях са свързани с Израел . Според изказванията групировката работи в отговор на израелската военна атака в Ивицата Газа.

В три от случаите на борда на отвлечените от хутите кораби.

Сега американската войска заяви, че хутите са изстреляли 18 дрона и три ракети във вторник вечерта. Те са били свалени от самолети и четири военни кораба. Няма данни за потърпевши или вреди.

Засега хутите не са коментирали офанзивата.

По-рано Съединени американски щати, Обединеното кралство и 10 други страни, измежду които Германия, Италия, Австралия и Япония, предизвестиха хутите неотложно да прекратят офанзивите, които съгласно тях са противозаконни и съставляват " директна опасност за свободата на корабоплаването " в сериозния воден път. В тази част на Червено море минава съвсем 15% от международната търговия, отбелязва Би Би Си.

Съюзниците досега се опълчват на нанасянето на удари по цели в следения от бунтовниците северозападен Йемен в отговор на офанзивите на хутите. Министърът на защитата на Англия Грант Шапс предизвести обаче в сряда, че в случай че офанзивите продължат, " хутите ще понесат своите последици ".

През ноември те превзеха и. И в двата случая на борда на. В началото на декември беше високомерен и, плаващ под малтийски байрак.

Атаките в района доведоха до повишение на напрежението и скок на цените на петрола на международните пазари.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР