Военноморските сили на САЩ евакуират хиляди моряци от атомния самолетоносач

...
Военноморските сили на САЩ евакуират хиляди моряци от атомния самолетоносач
Коментари Харесай

САЩ евакуират военни от самолетоносача „Рузвелт“

Военноморските сили на Съединени американски щати изтеглят хиляди моряци от атомния самолетоносач “Теодор Рузвелт “ в Гуам, откакто капитанът му предизвести, че огнищет на ковид заплашва живота на екипажа.

Досега са диагностицирани 93 случая на COVID-19 измежду членовете на екипажа от 4 800 души , заяви Агенция Франс Прес.

От Пентагона обявиха, че са организирали бързо запазването на хотелски стаи на тихоокеанския остров за огромна част от личния състав на самолетоносача , като в същото време на кораба е оставен екипаж от незаразени моряци, които да поддържат системите му.
 
Absolutely stunning. 100+ sailors on the USS Theodore Roosevelt are now infected with coronavirus and the captain is pleading for help
— Dave Brown (@dave_brown24)

Планът е от „ Теодор Рузвелт “ да слязат оптимално количество хора, а на борда да останат единствено толкоз, колкото са нужни за осъществяването на дежурни отговорности.
Досега съвсем 1 000 души от екипажа са свалени, само че през идващите няколко дни броят им ще доближи 2 700. На самолетоносача би трябвало да останат към 1 000 индивида, с цел да поддържат плавателния съд, в който сега се организира щателна стерилизация.

По-рано капитанът на самолетоносача разгласи, че вирусът се популяризира неконтролируемо и изиска да му бъде оказана незабавна помощ за слагане на екипажа под карантина.

Губернаторът на Гуам Лу Леон Гереро съобщи, че военните са я уверили, че всички моряци, стъпили на острова, са дали негативни проби за ковид.

Тя призна, че локалните поданици са загрижени от обстоятелството, че моряците са позволени да слязат в Гуам , където има 77 доказани случая на COVID-19, в това число три смъртни случая. Но въпреки всичко има „ морално обвързване “ да се помогне на нуждаещите се.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР