Военноморските сили на Индия са прогонили китайски кораб от водите

...
Военноморските сили на Индия са прогонили китайски кораб от водите
Коментари Харесай

Военноморските сили на Индия прогониха китайски кораб в Бенгалския залив

Военноморските сили на Индия са прогонили китайски транспортен съд от водите си в Бенгалския залив, оповестяват индийски медии.

Уточнява се, че случаят е станал преди няколко седмици, когато китайският транспортен съд Shi Yan 1 е бил видян да организира проучване покрай Порт Блеър без позволение и е бил помолен да напусне.

Началникът на индийските военноморски сили адмирал Карамбир Сингх акцентира: " Ако някой оперира в нашия район, той първо би трябвало да ни уведоми. "

Порт Блеър е столица на островите Андаман и Никобар, индийска територия в югоизточния завършек на Бенгалския залив. Тази отдалечена група острови е считана, че има стратегическо значение за Индия заради близостта им до някои от най-натоварените корабоплавателни направления в света и ролята им в опитите на Индия да следи възходящото военноморско наличие на Китай в района.

По-рано през годината Индия откри трета военновъздушна база на островите, с цел да укрепи следенето на активността на китайския флот в Индийския океан. През последните години се появиха известия за китайски кораби и подводници, влизащи в океана. Китай твърди, че употребява подводници и военни кораби в района за интернационалните задачи за битка с пиратството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР