Военноморските сили на България получиха четири бързоходни лодки, предоставени безвъзмездно

...
Военноморските сили на България получиха четири бързоходни лодки, предоставени безвъзмездно
Коментари Харесай

САЩ ни подариха четири лодки за флота

Военноморските сили на България получиха четири бързоходни лодки, предоставени безплатно от държавното управление на Съединени американски щати. Военнослужещите, които ще работят с тях, минаха курс на образование, за което получиха специфични документи. Те бяха връчени от аташето по защитата на Съединени американски щати полковник Шанън Джонсън, оповестява Българска национална телевизия.

Плавателните съдове, подарени на военноморския флот, са три извънредно бързи моторни лодки и един противодиверсионен катер.

" Оборудвани с радиолокационна станция, с хидроакустична станция е оборудван противодиверсионният катер, също по този начин имат опция да се движат със скорост до 40 възела. Интересното е също така, че могат да обзет всички морски пространства, т.е. да работят в целия обсег на изключителната икономическа зона – над 100 морски благи, което е изключителна дарба ", сподели контраадмирал Митко Петев, главнокомандващ на военноморските сили на Република България.

Плавателните съдове могат да се употребяват при учения, военни и избавителни акции, за наблюдаване и ескортиране на кораби и товари при влизане и излизане от пристанището. Полезни са и при акции против незаконни мигранти. 18 души от състава на военноморските сили са били подготвени да работят и поддържат плавателните съдове. Днес те получиха документите си от аташето по защитата на Съединени американски щати Шанън Джонсън.

Предстои завършването на още един обучителен курс, след който, при започване на август, новите плавателни съдове ще бъдат въведени в употреба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР