Военноморските сили на Аржентина съобщиха, че частна компания, наета от

Военноморските сили на Аржентина съобщиха, че частна компания, наета от ...

Локализираха изчезналата преди година аржентинска подводница.


Военноморските сили на Аржентина съобщиха, че частна компания, наета от правителството, е локализирала изчезналата преди година подводница "Сан Хуан" (ARA San Juan) на 800 метра дълбочина, информира "Ройтерс".

Сигнали от изчезнала подводница?
Сигнали от изчезнала подводница?

Контакт все още не е бил установен

Подводницата с 44 души екипаж изчезна през ноември 2017 г. Тя имаше кислород за седем дни след последното й засичане на 15 ноември 2017 г. Екипажът на подводницата е получил заповед да се върне в морска база в Мар дел Плата на източното крайбрежие на Аржентина, след като влязла вода в подводницата през шнорхела за снабдяване с въздух.

Издирват подводница на ВМС на Аржентина
Издирват подводница на ВМС на Аржентина

На борда на подводницата "Сан Хуан" има 40 души

Компанията Ocean Infinity, която може да претърсва и картографира дъното на океаните и моретата, е наета от Аржентина след провала на мащабна международна операция за откриване на съда след изчезването му в южната част на Атлантическия океан.

Пожар потопил аржентинската подводница
Пожар потопил аржентинската подводница

Късо съединение е виновно за трагедията

Подводницата е била на 430 километра от патагонското крайбрежие на Аржентина, когато е изпратила последния сигнал.Целият екипаж на аржентинската подводница вероятно е загинал
Целият екипаж на аржентинската подводница вероятно е загинал

Вчера беше съобщено, че в района е избухнал взрив

Подводницата клас TR-1700 е германско производство. Тя е на въоръжение от средата на 80-те г. на XX век. Правен е ремонт между 2008 и 2014 г. По време на ремонта за 12 милиона долара плавателният съд е намален наполовина. Сменени са двигателите и батериите. Експерти коментират, че такива кардинални промени се правят трудно и при най-малка грешка животът на екипажа е под огромна опасност.

Източник: news.bg