Военноморските ни сили ще имат високо технологичен комплекс за подводни

...
Военноморските ни сили ще имат високо технологичен комплекс за подводни
Коментари Харесай

Българските ВМС ще имат подвижен модул за подводни морски операции

Военноморските ни сили ще имат високо софтуерен комплекс за подводни интервенции , съобщи Българска национална телевизия.

Военният ни флот е спечелил план, по който ще получи финансиране от Европейския съюз , заяви командирът на Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, който участва на честването на 121 години от основаването на Военноморската база във Варна.

С реализирането на плана Военноморските ни сили ще разполагат с барокамера, преносим модул за подводни морски интервенции, който включва и безпилотни подводни уред и.

" Самият план включва създаване на висши технологии и създаване на костюм за подводна намеса, като всички биометрични данни на водолаза ще могат да бъдат следени отдалечено. " - разясни контраадмирал Митко Петев.

Модулният комплекс може да се употребява за оказване на помощ при положение на повреда и за противоминни интервенции, ще подсигурява и сигурността на пристанищата . При нужда има опция техниката да бъде превозена в границите на 24 часа на всички места в страната ни.

" Има своето приложение когато е належащо да се окаже в допълнение помощ на популацията при повреда , бедствия във водоеми, водни басейни. " - добави командирът на Военноморски сили.

Военноморските сили вземат участие в плана взаимно с Франция и Гърция. Срокът за реализацията му е две години.

 Проект на българските Военноморски сили е предпочитан за защитата на Европейски Съюз
Проект на българските Военноморски сили е предпочитан за защитата на Европейски Съюз

Предвижда създаване на модулен детайл за подводни интервенции
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР