Военноморски кораби от Филипините и Съединените щати проведоха съвместно плаване

...
Военноморски кораби от Филипините и Съединените щати проведоха съвместно плаване
Коментари Харесай

Филипините и САЩ провеждат съвместно плаване в Южнокитайско море

Военноморски кораби от Филипините и Съединените щати организираха взаимно корабоплаване през елементи от Южнокитайско море, намиращи се в изключителната икономическа зона на нацията от Югоизточна Азия, заяви армията на Манила, цитирана от " Ройтерс " в понеделник.

Това е първият път, когато Филипините и Вашингтон правят взаимно корабоплаване във водите западно от остров Палаван, сподели Западното командване на въоръжените сили на Филипините.

Проявата на съдействие сред Съединени американски щати и Филипините идва в миг на нараснало напрежение сред Манила и Пекин, който претендира за огромна част от Южнокитайско море.

Фрегатата с управляеми ракети BRP Jose Rizal на Военноморски сили на Филипините и разрушителят с управляеми ракети от клас Alrleigh Burke на Военноморски сили на Съединени американски щати USS Ralph Johnson участваха в взаимното корабоплаване, по време на което корабите са упражнявали маневри наоколо до други плавателни съдове.

" Това събитие има за цел да даде опция на филипинския флот и американския индо-тихоокеански флот да тестват и усъвършенстват съществуващата морска теория ", се споделя в изказване на Западното командване.

Манила неведнъж се оплаква от това, което разказва като  в Южнокитайско море, в това число потреблението на водно оръдие от бреговата защита против филипински транспортен съд, зает в задача за доставяне на 5 август.

Китай построи милитаризирани, изкуствено основани острови в Южнокитайско море и претенциите му за исторически суверенитет се припокриват с изключителните стопански зони на Филипините, Виетнам, Малайзия, Бруней и Индонезия.

Филипините завоюваха година, откакто арбитражен съд съобщи, че претенциите на Пекин за суверенитет над по-голямата част от Южнокитайско море нямат правно съображение.
 Русия предлага тристранно военноморско обучение със Северна Корея и Китай
Русия предлага тристранно военноморско обучение със Северна Корея и Китай

Сергей Шойгу посети Северна Корея за 70-ата годишнина от края на Корейската война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР