Военноморска група на НАТО, в състава на която са били

Военноморска група на НАТО, в състава на която са били ...

Четири кораба на НАТО в Балтийско море притесниха Русия.


Военноморска група на НАТО, в състава на която са били разрушителят на военноморските сили на САЩ Gravely, както и фрегати на военноморските сили на Полша, Турция и Испания, е навлязла в акваторията на Балтийско море, съобщават руските медии, позовавайки се на руското военно министерство.

"На 18 април в акваторията на Балтийско море навлезе военноморска група на НАТО, съставена от разрушителя на ВМС на САЩ Gravely, фрегатите на ВМС на Полша K. Pulaski, ВМС на Турция Gokova и ВМС на Испания Juan De Burbon", се изтъква в изявлението на Националния център за управление на отбраната на Русия.

Уточнява се, че руските военноморски сили проследяват действията на колегите си. За бързо реагиране при евентуални необичайни ситуации се провежда набор от тренировъчни мероприятия.

Освен това е организирано дежурството на ударни корабни групи, крайбрежни ракетни системи "Бастион" и "Бал" и самолети на морската авиация.

В края на февруари стана известно, че разрушителят на ВМС на САЩ Gravely e навлязъл в Балтийско море, като за него беше организирано непрекъснато проследяване от силите на Балтийския флот на Русия, базиран в Калининград.

Източник: news.bg