Военномедицинската академия (ВМА) ще се включи за поредна година в

...
Военномедицинската академия (ВМА) ще се включи за поредна година в
Коментари Харесай

За Световния ден за борба с хипертонията: Безплатни прегледи във ВМА

Военномедицинската академия (ВМА) ще се включи за поредна година в националната здравна акция „ Измерване, което избавя живот. Твоя. ”, проведена от Българската лига по хипертония във връзка със Световния ден за битка с хипертонията . Това оповестиха от ВМА.

От 9:00 до 16:00 часа, в особено построена структура пред лечебното заведение, ще бъдат осъществявани безвъзмездни съвещания от специалисти-кардиолози . Не се изисква авансово записване или направление от персонален доктор. Целта на самодейността е да увеличи публичната информираност за потребността от инспекция и надзор на кръвното налягане.

В рамките на акцията хората ще бъдат осведомени за рисковете от хипертонията , като получат осведомителни материали със препоръки за здравословен метод на живот, за стойностите на кръвното налягане и по какъв начин да разпознават неговото повишаване. Ще бъде измерено кръвното им налягане с електронни апарати, снабдени с AFIB-технология за разкриване на предсърдно мъждене без ЕКГ. Тази технология е подобаващ и сигурен способ за скрининг на предсърдно мъждене в домашни условия, подпомагащо профилактиката на мозъчен инсулт и инфаркт.

Близо 1,3 милиарда души сред 30 до 79 години  страдат от хипертония според Световната здравна организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР