Военномедицинската академия оповести резултатите си от вътрешната проверка по случая

...
Военномедицинската академия оповести резултатите си от вътрешната проверка по случая
Коментари Харесай

ВМА оповести резултатите си от проверката по случая с починалата жена

Военномедицинската академия оповести резултатите си от вътрешната инспекция по случая с умрялата от сепсис Петя Илиева, за която синът й твърдеше, че лекарите не са съумели да разпознаят шоковото й положение. Болницата не намира неточност в държанието на лекарите, нито закъснение.


Тя е призната от дежурния невролог, който не открива неврологичен проблем, само че поради общото й неприятно положение назначава спомагателни кръвни проучвания. Жената е призната в интензивното поделение 2 часа, откакто е открито, че има полиорганна дисфункция.

От " Пирогов " към момента ревизират за какво Петя Илиева е била препратена към ВМА. Днес в утринния блок на Българска национална телевизия шефът на Пирогов проф. Асен Балтов препотвърди решението да накаже екипа в незабавното поделение, който не е приел Спас Добрев, мъжът който умря по-късно в Александровската болница.
Проф. Асен Балтов - изп. дир на УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ": Истината е, че е доведен пациент от екип на незабавна здравна помощ, който се нуждае от реанимационни ограничения, тъй като той е бил с дихателна и сърдечна непълнота, постанова неговото приети в болница или най-малко стабилизиране, с цел да може да се предприеме по-нататъшно деяние. Този пациент не е бил въобще в положително общо положение това, което се твърдеше в отвореното писмо на министъра, се оказа, че е безусловно правилно. И това наложи да се стигне до това решение.  В борба със здравната система - приказва синът на умряла пациентка В борба със здравната система - приказва синът на умряла пациентка
Днес или най-късно в понеделник се чака да излязат резултатите от инспекциите на здравното министерство в "Пирогов " във връзка със зачестилите инциде...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР