Военномедицинска академия (ВМА) разширява обучението на лекари от България и

...
Военномедицинска академия (ВМА) разширява обучението на лекари от България и
Коментари Харесай

ВМА ще обучава хирурзи от Югоизточна Европа

Военномедицинска академия (ВМА) уголемява образованието на лекари от България и Югоизточна Европа, което стартира през м.г. в границите на основания уникален в района Международен референтен център.

Това оповестява пресцентъра на ВМА.

Екипите на ВМА демонстрират високи резултати в интернационален проект. Досега млади експерти и специализанти имаха опция да усвояват всички новаторски техники, преминавайки курсове в Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология и Клиника по ендоскопска хирургия.

След минала сполучлива сертификация, образования към този момент ще се организират и в две от клиниките на Катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия.

Това е огромен триумф за нашата катедра - разширяваме нашия преглед както в народен, по този начин и в европейски мащаб, разяснява професор Неделчо Цачев, началник на катедрата. Той акцентира, че към този момент няколко години с сътрудниците от ВМА организират курсове за образование на български хирурзи, на които предават своя опит в колянно, тазобедрено ендопротезиране и артроскопска травматология. Сега, късмет да почерпят от една от най-хубавите школи в България ще имат и техни сътрудници от чужбина. Следващият курс ще се организира в края на месец септември 2019 година, а участниците ще бъдат от Словения и Босна и Херцеговина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР