Военномедицинска академия (ВМА) е институция от национално значение, с ясни

...
Военномедицинска академия (ВМА) е институция от национално значение, с ясни
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски разчувства всички с тези силни думи за К-19, лекарите и ВМА СНИМКА

Военномедицинска академия (ВМА) е институция от национално значение, с ясни визия, цели и отговорности. ВМА е идея на съидейници, които към този момент 129 години следват традициите и заветите на нейните създатели, а точно „ да е пример във всяко отношение”.

Тази мисъл за образцово справяне с поставените задания не престава да съпътства историята на Академията от основаването й до през днешния ден. Това съобщи ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски във връзка 129 години от съществуването на лечебното заведение.

„ Ако през днешния ден изглеждаме огромни, то е тъй като стоим на раменете на нашите предшественици, които са титани!” е мотото на генерации военни медици. Именно приемствеността и почитта към доайените на военната медицина, положили основите на редица диагностично-лечебни способи и звена, е една от първопричините за днешните триумфи на ВМА ", означи шефът на ВМА.

"Макар и белязана от COVID-19 и всички премеждия и ограничавания, произлизащи от тази пандемия, през годината успяхме да затвърдим постоянните финансови позиции на ВМА, продължихме с софтуерното обновяване и рационализация на всички военни лечебни заведения, както и с подобряването на битовите условия в редица клиники.

Запазихме и развихме кадровия капацитет на Академията, сполучливо продължаваме осъществяването и на друга стратегическа за военномедицинската работа цел – образованието на нашите курсанти, бъдещите военни лекари ", посочи още Мутафчийски.

И акцентира, че ВМА е пример в опазването на здравето и дефинира модата в здравната просвета в България.

"Доказахме и го в актуалната обстановка, въвеждайки най-иновативните лечения за лекуване на коронавирусната зараза. Но всички тези триумфи нямаше да бъдат факт без нашите лекари, сестри и санитари, трансформирали се в опората и престижите, от които хората имат потребност и търсят вяра.

Като шеф на ВМА съм извънредно горделив, че в тези времена на невиждани тествания, сътрудници, успяхме да останем единни и дружно, изпълнявайки отдадено нашия дълг и предопределение по отношение на нашите пациенти. Екипите във всички военни лечебни заведения в страната, затвърдиха високия си професионализъм и експертиза, като демонстрираха, че не се свенят да влязат във всяка борба.

Благодаря ви, че останахте твърдо зад идеята ВМА, благодаря ви, че поддържате жив духа на нашите предшественици и че сте почтени наследници на основоположниците на тази идея ", сподели още генералът.
Той обръща внимание, че и доброволците са значима част от борбата с ковид. Отдава благодарност и към българските военнослужещи – "посланици на здравето, които не престават да са наша опора в ежедневната ни активност и които, дарявавайки безплатно кръв, а в този момент и реконвалесцентна плазма, са помогнали на стотици наши сънародници да живеят ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР