Военномедицинска академия се включи за поредна година в тържественото честване

...
Военномедицинска академия се включи за поредна година в тържественото честване
Коментари Харесай

Военни лекари с открит урок в Световния ден на мира

Военномедицинска академия се включи за поредна година в тържественото честване на Световния ден на мира, проведено от БЧК в „ Южния парк”, оповестиха от пресцентъра на ВМА.

Отбелязването му съответства и с Европейския ден без починали на пътя – акция на Групово дело „ Национална полиция”, чийто сътрудник още веднъж е ВМА. Тазгодишната акция "Заедно за мира " събра на място представители на разнообразни институции, които обезпечават мира в нашето всекидневие – военни и цивилни лекари, служители на реда, пожарникари, планински спасители и други.

Спортно-развлекателният празник се трансформира в открит урок, по време на който десетки деца от детски градини и учебни заведения в столицата имаха опция да се срещнат с работата на българските военни лекари. Капитан лекар Цветан Станимиров и основен специалист Ася Дишкова от Военномедицинския отряд за бързо реагиране към ВМА обясниха на малчуганите каква е тяхната задача, какви са тестванията, с които би трябвало да се оправят при всеобщи бедствия.

Освен военната им униформа, необикновен интерес за децата провокира и профилираната високопланинска кола за спешна помощ, която имаха опция да прегледат. А откакто се снимаха за спомен, някои от тях признаха, че мечтаят и те да станат лекари.

Международният ден на мира се утвърждава с резолюция на Организация на обединените нации през 1981 година с обръщение на ненасилие и прекъсване на огъня във всички точки на света.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР