Военномедицинска академия отбеляза в аванс Международния ден на сестринството –

...
Военномедицинска академия отбеляза в аванс Международния ден на сестринството –
Коментари Харесай

Служители на ВМА с награди по случай Международния ден на сестринството

Военномедицинска академия означи в задатък Международния ден на сестринството – 12 май.

Тържественото заседание бе намерено от заместник-началника на ВМА полк. доцент Владимир Василев, д.м. 12 май е избран за Международен ден на сестринството, тъй като на тази дата е родена Флорънс Найтингейл, считана за учредител на модерното сестринство и създател на първото учебно заведение за медицински сестри.

Във връзка с празника чиновници на ВМА бяха наградени за дългогодишна активност и заслуги в региона на здравните грижи. Доц. Василев изрече благодарност на всички медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори за неуморния им ежедневен труд: Да се посветиш на милосърдието постоянно е било нелека задача – от времето на Флорънс Найтингейл до през днешния ден. Кураж, самообладание, доста познания и най-много – сърце, се желаят, с цел да облекчиш страданието в моментите на най-голяма болежка и да вдъхнеш вяра там, където са се настанили отчаянието и страхът. А вие, сътрудници, се раздавате за тази идея неуморно и без да чакате хвалба. Благодарността обаче я има – освен точно на вашия празник, а всеки ден. Има я и в очите на изцелените пациенти, и в погледа на лекарите, за които сте скъп съдружник в борбата за живота. В операционната, в отделението, в кабинета, в лабораторията, край леглото на болните – без вашите професионализъм и отдаденост тази „ война” е авансово изгубена. Затова, сътрудници – благодарим ви! Че неразделно оставате на поста си – до лекаря и до пациента. Въпреки компликациите и умората, макар обещанията за по-добро бъдеще в чужбина.

Отстоявайки задачата си тук и в този момент, вие, експертите по здравни грижи от ВМА, потвърждавате, че носите духа на Флорънс Найтингел. Бъдете здрави, все по този начин упорити и сърцати, съобщи още заместник-началникът на ВМА. Бих желала в днешния ден да не употребявам думи като най-хубава и по-добра, а да използваме думата „ благодаря”. Благодаря на всички вас за старанието, за професионализма, за търпението, за часовете, прекарани отвън работно време в името на на нашите пациенти. И най-много за вашия избор да сте част от ВМА. Благодаря на управлението на ВМА за отношението към нас експертите по здравни грижи.

Пожелавам ви по-често да чувате думата „ благодаря”, сподели от своя страна и Теменужка Дякова, основна здравна сестра на ВМА.
11
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР