Военномедицинска академия е храм на добротворчеството, надеждата и любовта, на

...
Военномедицинска академия е храм на добротворчеството, надеждата и любовта, на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова: ВМА е храм на добротворчеството и надеждата

Военномедицинска академия е храм на добротворчеството, вярата и любовта, на положителните експерти и положителните хора. В днешното комплицирано време имаме огромна потребност от тази религия в положителното. Поклон пред хората, които работят тук. С тези думи вицепрезидентът приветства присъстващите на 132-годишнината от основаването на Военномедицинска академия.

„ Малко след Освобождението основателите ѝ са прозрели в бъдещето, осъзнавали са нуждата да има специфична болница за войската. Защото са знаели, че когато има мощна армия, има и държавност, самостоятелност, суверенитет за едно преди малко родена страна след цели пет века изтриване от картата. Да отдадем респект на тези хора, да прочетем техните уроци, да ги предадем на тези след нас “, уточни вицепрезидентът, оповестяват от прессекретариата на президента.

„ Вие, уважаеми дами и господа, не стоите непрекъснато пред камерите като някои политици. Много от вас са на далечни задачи самоуверено на своя пост, само че ние малко приказваме за това, а вие сте горделивост и образец за своите сътрудници от други страни “, акцентира Йотова.

„ Във ВМА работят огромни имена в международната медицина, тяхната популярност излиза отвън рамките на България. Тук не се единствено се употребяват новите технологии в медицината, тук те се основават “, посочи вицепрезидентът.

Тя напомни тежките години на пандемията от Ковид-19. „ Много хора през днешния ден живеят втори живож благодарение на вас. Но в отровеното ни общество доста бързо забравихме аплодисментите за вас “, съобщи Йотова.

„ Бъдете здрави, Бог ви е избрал за тази специалност. Поклон пред паметта на тези, които са изгубили своя живот, до момента в който спасяваха различен “, уточни вицепрезидентът. Тя отдаде респект пред Паметника на починалите медицински чинове.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР