Военномедицинска академия бе готова да приема болни от Covid-19 още

...
Военномедицинска академия бе готова да приема болни от Covid-19 още
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: ВМА бе готова за пациенти с COVID-19 още от 10 януари

Военномедицинска академия бе подготвена да приема заболели от Covid-19 още от 10 януари. Това съобщи началникът на Националния действен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски пред Канал 3. Екипът от експерти в столичното лечебно заведение е имал проект за деяние малко след началото на рецесията в Китай.

Първите инструкции за дейности при световно разпространяване на Covid-19 специалистите във ВМА стартират да изготвят малко след Нова година. Два месеца и половина след потвърждаването на мрачната прогноза, столичното лечебно заведение стои на първа линия в битката със болестта.

" Това мислех в никакъв случай да не го разгадавам, само че е реалност: подготовката ни стартира на 10 януари, когато всичко беше толкоз далечно. Толкова имагинерно... “, показа пред Канал 3 проф. Мутафчийски.

Първият пациент с позитивна проба за ковид у нас е регистриран на 8 март, а на 11 март бе първият смъртен случай - 66-годишна жена умря в " Пирогов ". На 24 февруари бе образуван Националният действен щаб отпред с проф. Мутафчийски, на 13 март бе решено да се разгласи изключително състояние за месец, което бе гласувано от Народно събрание на 18 март.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР