Военно-транспортен самолет на Руската федерация, превозващ личен състав, въоръжение и

...
Военно-транспортен самолет на Руската федерация, превозващ личен състав, въоръжение и
Коментари Харесай

Руски Военен Самолет В Небето Над България!

„ Военно-транспортен аероплан на Руската федерация, пренасящ персонален състав, въоръжение и техника е минал през въздушното пространство в сходство с използваното за случая българско законодателство “, се споделя в изказването.

По-рано проф. Тодор Тагарев, министър на защитата от 13 март до 29 май 2013 година, заяви, че съветски аероплан със зенитни ракети С-400 е прелетял над България, с цел да вземат участие във военното обучение „ Славянски щит 2019 година “ в Сърбия.

„ В нощта на 22 и 23 октомври аероплан Ан-124 на съветските Военновъздушни сили прелита над територията на България. Неговият маршрут е от Москва, Ростов на Дон, над Черно море и България за Белград ”, уточни той и акцентира, че не става дума за цивилен полет

„ Абсолютно наложително е да се получи позволение от българските публични управляващи. В противоположен случай подобен аероплан на непозната страна би бил цел на нашите Военновъздушни сили. Ако Военновъздушни сили не са известени, че ще има подобен полет, би трябвало да го спрат, само че наподобява всичко е минало умерено и допускам, че са били известени. Най-вероятно от съответната дирекция на Министерство на външните работи “, изясни проф. Тагарев, който е някогашен министър на защитата от 13 март до 29 май 2013 година

„ Според Закона за защитата разрешението би трябвало да бъде получено от Дирекция консулска във външно министерство, което осведоми оперативния център на Военновъздушни сили ”, изясни процедурата той.

Проф. Тагарев уточни още, че България е можела да спре сходен полет и напомни, че през 1999 година страната ни, която още не беше член на НАТО, не позволи съветски самолети за Сърбия в разгара на Косовската война, когато Слободан Милошевич депортира стотици хиляди косовски албанци в Македония.

Подобен случай имаше и неотдавна през 2015 година, когато нашите управляващи отхвърлиха полет на съветски аероплан за Сирия, за който се твърдеше, че транспортира филантропична помощ, а съгласно друга информация военно съоръжение и боеприпаси.

„ През 1999 година имаше полет от Русия за Сърбия и българското държавно управление не му даде кулоар. И в по-скоро време се е случвало с съветски самолети с филантропична помощ за Сирия, които не са били допускани от Министерство на външните работи през 2015 година, когато министър беше Даниел Митов. Така че това не е казус. Още повече има една публикация на АП, в която се споделя, че Румъния и Унгария не са дали кулоар на руснаците. Обяснявам си го като недоумение смисъла на този факт. Това би било най-лекото пояснение “, сподели Тагарев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР