Военно-ракетният разрушител USS Donald Cook премина транзитно на 19 януари

...
Военно-ракетният разрушител USS Donald Cook премина транзитно на 19 януари
Коментари Харесай

US разрушителят Доналд Кук навлезе в Черно море, руски стражеви кораб тръгна по петите му

Военно-ракетният унищожител USS Donald Cook мина директно на 19 януари пролива Дарданели, с цел да навлезе в Черно море, разгласи пресслужбата на 6-ия флот на Съединени американски щати, който е основан в Средиземно море.
"Военно-ракетният унищожител от клас Arleigh Burke USS Donald Cook (DDG 75) стартира своето директното прекосяване на пролива Дарданели НА път към Черно море на 19 януари 2019 година, с цел да организира интервенции по гарантиране на морска сигурност и да ускори районната морска непоклатимост. Ще бъдат съчетани готовността и военноморски благоприятни условия с нашите съдружници и сътрудници на НАТО в района ", се споделя в известието.
"Съединените щати и американският флот не престават да поддържат нашите съдружници и сътрудници в поддръжка на споделени районни ползи и морската непоклатимост ", се споделя още в изказването на 6-и флот на Съединени американски щати.
В началото на януари на задача в Черно море пристигна и десантният транспортен съд USS Fort McHenry.
Силте на съветския Черноморски флот започнаха следене на разрушителя на Съединени американски щати "Доналд Кук ", който навлезе във водите на Черно море вечерта на 19 януари. Това предадоха осведомителните организации като се базират на информация от съветски Национален център за ръководство на защитата.
Съобщава се, че стражевият транспортен съд "Пытливый " е получил задача да следи за дейностите на "Доналд Кук ". Разрушителят ще бъде наблюдаван също по този начин и благодарение на електронни и други механически средства.
От Центъра прецизират, че разрушителят от Военноморски сили на Съединени американски щати е навлязъл в Черно море в 20.50. Съгласно интернационалната спогодба Монтрьо "Доналд Кук не може да остане в Черно море повече от 21 денонощия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР