Военно-окръжната прокуратура в София започва дисциплинарно производство срещу военен покурор

...
Военно-окръжната прокуратура в София започва дисциплинарно производство срещу военен покурор
Коментари Харесай

Дисципинарка поема военен прокурор и следовател за неоправдано забавяне на дело

Военно-окръжната прокуратура в София стартира дисциплинарно произвеждане против боен покурор и следовател. Това заяви Прокуратурата на Република България на уеб страницата си. Преди три дни инспекция на Върховната касационна прокуратура (ВКП), назначена от и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов по отношение на така наречен каузи на трупчета, " откри съществени нарушавания в срочността и ритмичността по досъдебно произвеждане, водено от прокурор А. Р. “  По неофициална информация става дума за прокурора Антон Радойнов от Военно-окръжна прокуратура – София. Дисциплинарното произвеждане против него е формирано със заповед на административния началник на Военно-окръжна прокуратура /ВОП/ за открити съществени нарушавания в срочността и ритмичността на досъдебното произвеждане водено от А.Р., гласи известието само че прокуратурата.

Дисциплинарното произвеждане, формирано със заповед на административния началник на ВОП-София, обгръща и работата по същото досъдебно произвеждане и на следователя Д.М. По неофциална информация следвателят е Добрин Маринов.

Дисциплинарното произвеждане против двамата се образува по отношение на позволено нарушаване от Закона за правосъдната власт – деяние или безучастие, което е довело до безпричинно закъснение на досъдебно произвеждане, отнасящо се до следствие на закононарушение вероятно осъществено от военачалник, военно-длъжностни и/или цивилни лица. Назначена е комисия в състав от трима прокурори, която да откри дейностите на двамата магистрати по делото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР