Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на консула ни в

...
Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на консула ни в
Коментари Харесай

Бивш шеф на Разузнаването обвинен в престъпление по служба

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвиняване на консула ни в Мюнхен, Драгомир Димитров за осъществено от него закононарушение по работа по времето, когато е бил ръководител на Държавна организация „ Разузнаване “.

Според държавното обвиняване в интервал от 14 юли до 9 август 2016 година Димитров е нарушил служебните си отговорности, като „ не е провел и не е направлявал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна организация „ Разузнаване “, за да набави полза за несъмнено сдружение в размер на 91 500 евро. От това са настъпили немаловажни нездравословни последствия – сбъднат нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за отбрана на класифицираната информация, оповестяват още от прокуратурата. Няма повече детайлности за кое тъкмо сдружение става въпрос в обвиняването.

Към момента Димитров е на независимост под парична гаранция от 5000 лв.. Съобщението за повдигнатото обвиняване е качено на уеб страницата на прокуратурата, само че в него обвиненият е посочен единствено с букви. Шеф на държавната организация " Разузнаване " във визирания от  обвиняването интервал обаче е точно Драгомир Димитров. 

Драгомир Димитров постъпва на работа в Националната разследваща работа (НРС) – районно бюро във Велико Търново, където работи в интервала 1997-2001 година През януари 2002 година оглавява великотърновската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Отново се връща в Национална разузнавателна служба като шеф на отдел „ Териториален " (2004-2005) и зам.-началник на отдел „ Международно съдействие " (2005-2007). В интервала 2007-2011 година е офицер за връзка на Национална разузнавателна служба в Берлин, Германия. През октомври 2011 година – януари 2012 година е шеф отдел „ Асиметрични закани " в Национална разузнавателна служба.

През януари 2012 година е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Националната разследваща работа с декрет на президента Росен Плевнелиев по предложение на кабинета Борисов. Утвърден е за шеф на Национална разузнавателна служба с декрет № 143 от 3 април 2012 година на президента Плевнелиев. От юли 2018 година е общоприет консул на България в Мюнхен. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР