Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на бившия шеф на

...
Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на бившия шеф на
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини бивш шеф на разузнаването за теч на класифицирана информация

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвиняване на някогашния началник на Държавна организация " Разузнаване " Драгомир Димитров за оповестяване на класифицирана информация в интерес на съответно сдружение и полза от 91 500 евро, оповестиха от държавното обвиняване. В момента Димитров е началник на дипломатическата задача на България в Мюнхен.

Съобщението на прокуратурата е сбито и от него се схваща, че Димитров е упрекнат за закононарушение, което направил от 14 юли 2016 година до 9 август 2016 година Като ръководител на Държавната организация " Разузнаване " (ДАР) той е нарушил служебните си отговорности като не е направлявал дейностите по отбрана на класифицираната информация.

Целта била да набави полза за несъмнено сдружение в размер на 91 500 евро и от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия – бил е сбъднат нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за отбрана на класифицираната информация.

На Драгомир Димитров е наложена мярка парична гаранция от 5000 лева

Драгомир Димитров оглави службата през 2012 година, когато се наричаше Национална разследваща работа, а по-късно беше преназначен при преименуването й през 2015 година за нов 5-годишен мандат.

През лятото на 2018 година в системата за правна информация на Министерския съвет се появи решение от 9 юли, с което Димитров се назначава за общоприет консул на България в Мюнхен.

По-късно бе обявено публично, че държавното управление предлага на президента Румен Радев да издаде декрет за освобождение на Драгомир Димитров от длъжността ръководител на Държавна организация " Разузнаване ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР