Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на бившия председател на

...
Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвинение на бившия председател на
Коментари Харесай

Бившият председател на агенция Разузнаване обвинен за престъпление по служба

Военно-окръжната прокуратура в София повдигна обвиняване на някогашния ръководител на Държавната организация „ Разузнаване ” и сегашен общоприет консул в Мюнхен Драгомир Димитров.
Димитров ще дава отговор за закононарушения по работа по времето, когато е бил началник на разузнаването.
Според държавното обвиняване в интервал от 14 юли до 9 август 2016 година Димитров е нарушил служебните си отговорности, като " не провел и не направлявал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна организация „ Разузнаване “, за да набави полза за несъмнено сдружение в размер на 91 500 евро ".
" От това са настъпили немаловажни нездравословни последствия – сбъднат нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за отбрана на класифицираната информация ", оповестяват още от прокуратурата.
Димитров е на независимост под парична гаранция от 5000 лв..
Драгомир Димитров потегля по кариерната стълба нагоре в първите дни на януари 2002 година, когато оглавява великотърновската дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Преди това в интервала 1997-2001 година постъпва на работа в Националната разследваща работа (НРС) – районно бюро във Велико Търново. За малко оглавява Регионална дирекция на вътрешните работи - Велико Търново (2002-2004).
Отново се връща в Национална разузнавателна служба като шеф на отдел „ Териториален " (2004-2005) и зам.-началник на отдел „ Международно съдействие " (2005-2007).
В интервала 2007-2011 година е офицер за връзка на Национална разузнавателна служба в Берлин, Германия. През октомври 2011 година – януари 2012 година е шеф отдел „ Асиметрични закани " в Национална разузнавателна служба.
През януари 2012 година е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Национална разузнавателна служба с декрет на президента Росен Плевнелиев по предложение на кабинета Борисов. Утвърден е за шеф на Национална разузнавателна служба с декрет № 143 от 3 април 2012 година на президента Плевнелиев. От юли 2018 година е общоприет консул на България в Мюнхен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР