Военно-медицинска академия вече разполага със система за наблюдение на пациенти

...
Военно-медицинска академия вече разполага със система за наблюдение на пациенти
Коментари Харесай

ВМА с нова система за наблюдение на пациенти в домашни условия

Военно-медицинска академия към този момент разполага със система за наблюдаване на пациенти в домашни условия , оповестиха от лечебното заведение.
 ВМА
Тя е създадена от българската IoT компанията Алтерко Роботикс и съставлява новаторски оксиметър за наблюдаване на виталните параметри. Устройството към този момент мина сполучливо проби във водещото лечебно заведение у нас, като сега се тества и от в лечебни заведения в Италия и Съединени американски щати.
 ВМА

 ВМА
Първите 50 бройки за необятна приложимост бяха доставени във ВМА, като IoT компанията възнамерява да даде безплатно общо 500 броя оксиметри за наблюдаване на пациенти на български лечебни заведения.
 ВМА
За програмата за домашно следене сътрудник е SatHealth - българска компания занимаваща се със решения и съвещания в областта на опазването на здравето. Те ще се грижат за мониторирането и връзката с пациентите под домашно наблюдаване.
 ВМА
Благодарение на тази нова разработка на Алтерко Роботикс и SatHealth, България става първата и единствена страна в света, в която лекарите ще могат да следи виталните параметри на болните от COVID-19 в домашни условия. При утежняване на индикаторите медиците ще могат да реагират в къси периоди и пациентът ще може да бъде признат за болнично лекуване в точния момент.
 ВМА
„ Нашата мощ постоянно са били нововъведенията и даже в сегашната изключителна конюнктура не стопираме да създаваме нови артикули . Вярваме, че точно нововъведенията са изходът от настоящата рецесия с COVID-19, по тази причина и към този момент имаме 2 създадени продукта, с които целим да подпомогнем световната битка против него.

Това са Shelly AIR, ефикасен апарат, който пречиства въздуха и убива всевъзможни вируси и бактерии, и новият ни оксиметър за отдалечено наблюдаване на пациенти “, разяснява Димитър Димитров, изпълнителен шеф на Алтерко Роботикс.
 
Защо е значима оксиметрията?

Учестеният пулс, насищането на кръвта с О2 и температурата на пациента са главните индикатори, които дават задоволително ясна индикация за евентуална или разрастващата се пневмония. Към момента засичането на тези параметри е допустимо единствено посредством лекарски обзор, включващ фотография на белите дробове или болнично замерване на оксиметрията.
 ВМА
Новата система, създадена от Алтерко Роботикс , включва домакински оксиметър и пулсомер с здравна акуратност, както и мобилна апликация, която изпраща данните на пациента непосредствено в централизирана система за наблюдаване, налична за лекуващите лекари. 

Системата може да следи стотици хиляди пациенти по едно и също време, като автоматизирано сигнализира докторите за тези, при които има влошени индикатори и заплаха от развиване на заболяване.
 ВМА

 ВМА
В същото време потреблението ѝ е извънредно елементарно и просто и не се постанова образование на пациента или на наблюдаващия екип . Очаква се до 2 седмици да бъдат доставени общо 500 броя оксиметри в България.
 ВМА

 ВМА
Те ще бъдат предоставени безплатно на лечебни заведения и пациенти с COVID-19, които е значимо да бъдат следени в домашни условия. В същото време няколко лечебни заведения в Италия и Съединени американски щати също тестват оксиметъра и системата на Алтерко Роботикс, като са стартирани договаряния за внедряването ѝ и при тях. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР