Военният съвет на сирийския Манбидж съобщи за задържането на бунтовници,

...
Военният съвет на сирийския Манбидж съобщи за задържането на бунтовници,
Коментари Харесай

Осуетено е ново терористично нападение, подготвяно в Манбидж

Военният съвет на сирийския Манбидж заяви за задържането на бунтовници, възнамерявали нови набези във и към града. Това се показва в публично изказване на съвета, оповестено на страницата му във Facebook.
" Нашето антитерористично поделение е разкрило клетка от седем бойци, които приготвят нови терористични набези. Всички те са арестувани ", се споделя в изказването, представено от ТАСС.
" Планирали са многочислени детонации и разнообразни терористични актове. " Съветът твърди, че бунтовниците са получавали указания непосредствено от войските, участващи в провежданата от Турция интервенция " Ефратски щит " и турското разузнаване.
Освен това се отбелязва, че вследствие на интервенцията са конфискувани огромен брой оръжия и муниции от терористите.
В сряда Манбидж беше разтресен от мощна детонация. Според Reuters, вследствие на това четирима американски военнослужещи бяха убити, а трима бяха ранени.
В същото време турският президент Ердоган заяви, че жертвите са 27, в това число 5 американски бойци.
Според вестник Washington Post: терористичната формация " Ислямска страна " е поeла отговорността за нападението.
Само няколко часа след него вицепрезидентът на Съединени американски щати Майкъл Пенс, който приказва в Държавния департамент на годишната среща на ръководителите на американските дипломатически задачи в чужбина, за следващ път разгласи, че ИД е победена в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР