Военният самолет Спартан излетя към 17,45 часа от летище Безмер

...
Военният самолет Спартан излетя към 17,45 часа от летище Безмер
Коментари Харесай

Спартан-ът с двете най-тежко ранени при катастрофата край Лесово излетя към София

Военният аероплан " Спартан " излетя към 17,45 часа от летище Безмер край Ямбол с двете най-тежко ранени дами при днешната жестока злополука край Лесово, при която починаха трима души.

След като машината кацне на летище Враждебна в София, двете ще бъдат превозени с коли за спешна помощ до незабавната болница " Пирогов ".

Полетът трябваше да се организира още в 14,30 часа, само че медицинският екип, който дойде със самолета решиха измежду обзор на място на летището, че положението им е прекомерно тежко и първо би трябвало да бъдат нормализирани, с цел да могат да понесат пътуването.

Ранените, една от които е 17-годишно момиче, бяха върнати назад в ямболската болница с коли за спешна помощ и нормализирани благодарение на инсталация, медикаменти и консумативи, които бяха донесени със " Спартан " -а. След като положението им към този момент позволяваше, тя бяха върнати на летището и самолетът излетя за столицата.

През цялото време там бе здравният министър проф. Костадин Ангелов, който като доктор управлява от сутринта акцията за спасяването на всички общо 16 потърпевши при случая.

Той посочи, че двете са сестри.

" Надявам се да се оправят ", сподели Ангелов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР