Военният съд в Пловдив реши да остави в ареста командоса

...
Военният съд в Пловдив реши да остави в ареста командоса
Коментари Харесай

Съдът остави командоса Ангел Желязков зад решетките

Военният съд в Пловдив реши да остави в ареста командоса Ангел Желязков, който в късните часове на 20 май лиши живота на служителя на реда Добромир Лазаров. Съдът се обоснова, че Желязков може да извърши друго закононарушение.

Инстанцията почете настояването на военния прокурор Ангел Узунов да бъде наложена най-тежката мярка непрекъснато "задържане под стража ". Според обвиняването жертвата Лазаров е бил невъоръжен, само че юристът на Ангел - Красимир Елдъров, изрази скиптицизъм и уточни, че Лазаров е нападнал с юмруци командоса, а също така не е открито къде е законно притежаваното оръжие на служителя на реда.

Убийството е станало към 23:30 часа, когато служителят на реда Добромир Лазаров, чиновник на РПУ-Сопот, е отишъл да се саморазправя с Желязков поради Люба. Тя е някогашна другарка на Лазаров и сегашна на Желязков - живеела е с него на фамилни начала.

Във съдбовната нощ Лазаров е намушкан със сувенирен нож след блъскане. Две съществени намушквания в региона на сърцето се оказали съдбовни.

От думите на Елдъров излиза наяве, че Лазаров е бил въоръжен, защото твърди, че е получавал закани за живота си по телефона от жертвата. Съдът обаче е безапелационен, че заканите са били няколко дни по-рано и той не ги е възприел като притеснителен факт във ваталната вечер.

Желязков е дал подробни пояснения и интензивно е съдействал за следствието, оказал помощ е час по-скоро Лазаров да бъде качен в кола за спешна помощ, само че и това не оказа помощ да му бъде наложена друга, по-лека мярка.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Военно-апелативния съд в София на 30 май.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР