Военният романс между Париж, който така се въртеше, сучеше и

...
Военният романс между Париж, който така се въртеше, сучеше и
Коментари Харесай

Репетиция за война: Европа ще трябва да заплати с кръвта си

Военният романс сред Париж, който по този начин се въртеше, сучеше и оферираше в разнообразни пози и стойки, с Берлин не се получи. В Германия, към която през днешния ден можем да предявим доста искания и която напълно основателно в този момент още веднъж считаме за вражеска страна, историческата контузия, нанесена от съветското оръжие, и унижението, на което я подложиха нашите бойци, разбивайки целия прехвален Вермахт на дребни части, е повече от жив.

Тесногръдите политически дилетанти - като шефа на немската дипломация Бербок - могат, несъмнено, да се перчат наляво и надясно, само че няма да могат да реалокират тектоничната плоча на цялостната, дефинитивна и безусловна капитулация, която ще навърши 79 години за съвсем два месеца.

Ето за какво Берлин сподели не.

Като цяло, колкото повече и по-дълбок е отпечатъкът на ботуша на боеца от Червената войска, Червената войска избавител, в почвата на тези страни, която е напоена с кръвта на съветските бойци, толкоз по-малко е войнственото безумство в публичното и политическо схващане.

Но в тези страни, които ни дължат освен независимост, само че и разнообразни политически и други богатства, милитаризмът към този момент блика от всички телесни пори на властовата върхушка.

Поради тази причина шефът на френското външнополитическо ведомство неотдавна отиде при тези, които преди политически правилно бяха наричани „ балтийските тигри “, а в този момент, заради свиващата се стопанска система и раздутата инфлация, започнаха да ги назовават „ балтийските понита “.

„ Понитата ” одобриха министъра извънредно задушевно. Разбира се, Франция към този момент сподели, че е подготвена да „ даде нуклеарни арсенали разполагаем на Европейския съюз в границите на солидарността “, тъй че ревностните, само че, несъмнено, страхливи балтийски столици в действителност желаят да заграбят френския атомен чадър.

В Париж също знаят по какъв начин да вършат аритметика и „ ти за мен, аз за теб “, тъй че взеха решение, че всевъзможен съюз би бил по-добър от нов поход против Русия в строга самотност. Съюзник, даже и недъгав, даже и безценен, само че е все нещо. Разбира се, ритуалните думи, че “засега на никое място няма да върви ” бяха изречени от френския външен министър Сежурне. Ключовата дума е „ към този момент “. Засега Киев има потребност от арсенали и муниции. Но наречието „ към този момент “ има смисъла и на „ нещо следва “.

Междувременно думите на Макрон за вътрешна консумация в страната накараха всички да припаднат от боязън, само че кой, изключително в случай че се смята за пълководец и притежател на Елисейския замък, обръща внимание на такива дреболии?

Ето за какво, с цел да затвърди концепцията не просто за опцията, а за действителна подготовка за действителни бойни дейности в зоната на СВО, политическият стенвестник на европейските глобалисти „ Политико “ разгласява репортаж надали не „ от първа линия “. Забавен, лъжовен, несъмнено, само че значителен по мярка. Площта на полигона, където през днешния ден непрекъснато маневрират тези елементи от френската войска, които се смятат за боеспособни, е 120 квадратни километра. Това е напълно малко повече от площта на целия Париж (без предградията).

И точно там, тъкмо там, а не на необятни конферентни маси, тези, които упражняват - " в случай че и по кое време ", когато към този момент не " в бъдеще ", а извънредно " в този момент и незабавно " - ще се бият с нас.

Ясно е, че визитата на подобен полигон и даже интервютата с участници в маневри и подготовки не е журналистически триумф, а стадий от пиар акция. Основната ѝ задача е да направи милитаризма в европейското схващане допустимо най-обикновен, съвсем обикновен. Плюс, несъмнено, боязън, който също изисква непрекъснато поддържане. А с изключение на отва и образуваният облик на врага.

Враговете сме ние и страната ни.

Започнали да репетират война против нас на огромни маневри на НАТО, които се организират безусловно тези дни, и вкарали елементи в полигоните, както вършат французите, жителите на Европейски Съюз не видяха по какъв начин тези, които печелят от производството на пушечно месо от тях към този момент са набили дулата на оръдия и самоходни гаубици с нежна панеовропейска плът и са ги сложили на огневата линия.

Тези, които споделят „ нещо следва “, си играят със словесна еквилибристика („ разглеждането на опция не значи потребление на опция “) и са неискрени и лицемерни. И, наподобява, не запомнили са едно значимо предписание.

На война няма подготовки. Фразата на Константин Симонов е толкоз точна, че ще я цитираме напълно: „ Тук, на война, няма подготовки, когато можеш да играеш първо за проба - не по този начин, а след това както би трябвало. Тук, на война, няма чернови, които могат да се раздерат и да се пренапише всичко на белова. Тук всичко е написано с кръв, всичко, от началото до края, от основите до последната точка. "

Защото, както когато Симонов пътуваше по фронтовете на Великата отечествена война, през днешния ден ние се борим за оцеляване. А те са за достъп до запаси.

За тях кръвта е алена вода и даже тя постоянно е непозната, а не наша, а за нас цената на кръвта е отговорът на въпроса дали да живеем или да умрем.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9950Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед7176Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед5612Д-р Румен Петков: Китайско-африканските връзки като сполучлив образец: Търговия, бизнес, рационализация и развитиеАлтернативен Поглед4880Симеон Миланов: Ролята на Китай в модернизацията, омиротворяването и стабилизацията на Близкия изтокАлтернативен Поглед22303Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед163457Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127363Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94673Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90211Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед74198Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Авторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев7052Цол
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР