Военният министър Тодор Тагарев увери, че няма пряка опасност за

...
Военният министър Тодор Тагарев увери, че няма пряка опасност за
Коментари Харесай

Тагарев: Няма опасност за живота на лицата, попаднали в "Миротворец"

Военният министър Тодор Тагарев увери, че няма директна заплаха за живота на политици, общественици, учени и публицисти, попаднали в украинския уебсайт " Миротворец ". Коментарът си той направи след съвещание на Министерски съвет.

" Това е неправителствен уебсайт от група жители, които изричат незадоволство от метода на държание и агитация на друга група жители, която в частност накърнява ползите на Украйна и поддържа съветски позиции в този спор ", посочи военният министър.

Тагарев уточни, че уеб сайтът има отзивчиви последици, само че няма директна опасност за живота на попадналите хора в него.

По отношение на вчерашната му среща с президента Румен Радев, Тагарев изясни, че изпълнителната власт и президентът имат написани пълномощия във връзка с сигурността и защитата, които са разказани в Закона за защитата и въоръжените сили.

" Длъжни сме да работим институционално дружно. На вчерашната среща, която не е първа, дискутирахме проблемите, които имаме в региона на сигурността, в региона на развиването на армията и на въоръжените сили, както и евентуалните решения. Надявам се, че ще имаме такива регулярни срещи през времето ", разяснява военният министър.

По думите му най-нормалното нещо е изпълнителната власт да се среща с президента, да разискват проблемите и да се търси единодушие за метода, по който да се решат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР