Военният министър на Южна Корея Сон Йон-моо обяви, че комунистическият

...
Военният министър на Южна Корея Сон Йон-моо обяви, че комунистическият
Коментари Харесай

Плашат Северна Корея със заличаване от картата, ако използва ядрени оръжия

Военният министър на Южна Корея Сон Йон-моо разгласи, че комунистическият режим в Северна Корея " евентуално ще бъде премахнат от картата ", в случай че употребява нуклеарни оръжия против Южна Корея или Съединени американски щати, като предизвести, че сходен ход ще бъде " гибелен ", оповестява южнокорейската организация " Йонхап ".

Говорейки по време на конгрес за сигурност в Сингапур, той омаловажи въздействието на заканите на Пхенян, наричайки ги по-скоро " агитация ", в сравнение с действителност .

 Северна Корея със ефектен зов за обединяване с Южна Корея
Северна Корея със ефектен зов за обединяване с Южна Корея

Условието е обединяването да е " без значение "

След редкия зов преди дни на Северна Корея за обединяване към целия Корейски полуостров, т. е. към Южна Корея, Сон уточни, че била " анахронистична " концепцията, че комунистическият режим ще употребява оръжията си за тази цел . Той обаче също по този начин приказвал в интерес на разговора сред двете страни.

" Пътят може да е сложен, може да отнеме доста време. Но мисля, че би трябвало да вървим по този път, като сме доста търпеливи ", разяснява още южнокорейският боен министър.

Сон се срещна с американския боен министър Джеймс Матис през вчерашния ден, като двамата още веднъж потвърдиха общата си цел за унищожаване на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР