Военният министър на Турция Хулуси Акар обяви, че турските военни

...
Военният министър на Турция Хулуси Акар обяви, че турските военни
Коментари Харесай

Турция ликвидирала над 300 войници на Асад в Сирия

Военният министър на Турция Хулуси Акар разгласи, че турските военни са атакували над 200 цели на сирийската войска в провинция Идлиб.

По думите му нападението е осъществено от самолети, дронове и сухопътни военни машини.

" В резултат на това бяха обезвредени пет хеликоптера, 23 танка, 23 артилерийски оръдия, две системи за противовъздушна защита, 309 (сирийски) военнослужещи ", цитира думите на Акар Анадолската организация.

Ситуацията в Идлиб се изостри, откакто през вчерашния ден терористите от групировката " Хаят Тахрир ал Шам " започнаха огромно нахлуване против позиции на сирийската войска. Правителствените сили отвърнаха на огъня. Според съветското военно министерство дружно с терористите под ударите на сирийската войска са попаднали и турски военни, които въобще не е трябвало да бъдат там.

В резултат на това починаха 33 турски бойци и повече от 30 души бяха ранени.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган свика съвещание на съвета за сигурност след нападението. Съветът на НАТО се събра на изключително съвещание по искане на Анкара. От Държавния департамент на Съединени американски щати обявиха, че поддържат Турция като съдружник в Северноатлантическия алианс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР