Военният министър на САЩ Джеймс Матис заяви, че американската армия

...
Военният министър на САЩ Джеймс Матис заяви, че американската армия
Коментари Харесай

Присъствието на САЩ в Сирия е одобрено от ООН, обяви Пентагонът

Военният министър на Съединени американски щати Джеймс Матис съобщи, че американската войска ще остане в Сирия, до момента в който обстановката не бъде позволена с процеса от Женева под егидата на Организация на обединените нации, осведомят съветски медии.

Матис акцентира, че наличието на Съединени американски щати в Сирия е утвърдено от Организация на обединените нации , до момента в който Вашингтон се бори против терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Вие знаете, че Организация на обединените нации разгласи, че ние можем да преследваме ДАЕШ , отговори Матис пред публицисти, откакто бе запитан за правните учредения на Съединени американски щати да изпратят военнослужещи в Сирия.

Шефът на Пентагона разясни, че Вашингтон е в Сирия, с цел да се оправи с джихадистите. В същото време той акцентира значимостта на мирния развой от Женева с посредничеството на Организация на обединените нации, допълвайки, че разгромът на терористите " не значи просто по този начин да си отидем и да допуснем появяването на ДАЕШ 2 ".

Военното наличие на Съединени американски щати в Сирия неведнъж е подложено на критика от Дамаск, който акцентира, че всяка военна интервенция на друга страна в арабската страна би трябвало да се реализира с утвърждението на държавното управление или ще се преглежда като инвазия. Русия стартира интервенция против ДАЕШ в Сирия след утвърждението на Дамаск.

Матис сподели още, представен от Ройтерс, че американските военни ще продължат битката против ДАЕШ в Сирия, " до момента в който желаят да се бият ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР