Военният министър на Израел Авигдор Либерман обяви, че палестинският президент

...
Военният министър на Израел Авигдор Либерман обяви, че палестинският президент
Коментари Харесай

Израел: Махмуд Абас е загубил разсъдъка си

Военният министър на Израел Авигдор Либерман разгласи, че палестинският президент Махмуд Абас бил "загубил разсъдъка си " след остро сериозната си тирада против американския президент Доналд Тръмп, оповестява "Асошиейтед прес ".

Либерман разяснява пред израелското армейско радио, че речта на Абас символизирала отхвърли му от вероятността за мирни договаряния и вместо това избрал борбата както с Израел, по този начин и със Съединени американски щати.

Абас внезапно ескалира реториката си в тирада през вчерашния ден, остро разкритикувайки Тръмп поради последните му политически ходове, в това число признаването на Йерусалим за столица на Израел. Абас също по този начин жигосах скорошен коментар на Тръмп в "Туитър ", в който заплаши да спре американската финансова помощ и в който твърдеше, че палестинците към този момент не желаели да договарят за кротичък контракт с Израел.

"Кога отхвърлихме договарянията ", запита Абас пред членовете на Палестинския централен съвет, основен ръководещ орган на палестинците. "Срам ", отсече Абас, визирайки Тръмп. След това Абас добавил фраза на арабски, която безусловно се превежда като "дано къщата ти бъде разрушена ". В разговорния палестински арабски фразата може да има разнообразни смисли - от тежка до елементарна засегнатост, само че потреблението в обществена тирада наподобява смущаващо.

От своя страна министърът на образованието на Израел Нафтали Бенет, който е водач на партия, която се застъпва за увеличение на еврейските поселения в окупираните територии, съобщи, че наличието и стилът на речта представлявали "лебедовата ария " на Абас. "Абас е в края на пътя си, към края на ръководството си и края на живота си ", акцентира Бенет, допълвайки: "Изглежда липсва палестински сътрудник и е малко евентуално да има. "

Тръмп разгневи палестинците и мюсюлманите по света, откакто разгласи в края на предходната година, че Съединени американски щати ще признаят Ерусалим за столица на Израел и ще реалокират посолството си там, преобръщайки провежданата от десетилетия политика на Съединени американски щати и противопоставяйки се на интернационалния консенсус, че ориста на Йерусалим би трябвало да бъде решена в договаряния сред страните. Абас сподели, че заставайки на страната на Израел по този сензитивен въпрос, обявлението на Тръмп е разрушило доверието в него като медиатор за мир в Близкия изток.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР