Военният министър Красимир Каракачанов заяви по време на участието си

...
Военният министър Красимир Каракачанов заяви по време на участието си
Коментари Харесай

По-дълъг срок за оценка на офертите за изтребители иска Каракачанов

Военният министър Красимир Каракачанов съобщи по време на присъединяване си във военната комисия, че 14-дневната работа на ведомствената група по оценка на препоръчаните предложения за закупуване на изтребител няма да са задоволителни, тъй като в случай че от Министерство на защитата имат въпроси към страните, би трябвало да ги зададат.

Запитан каква подготвеност има Министерство на защитата за създаване на образователни центрове за подготовка на доброволци , Каракачанов, означи, че в управническата стратегия на държавното управление е заложено да се направи подобен център.

" Такива центрове има единствено в Плевен и Сливен ", разясни военният министър.

Относно законодателни промени във връзка със заплащането на военнослужещите , непрекъснатият секретар на Министерство на защитата (МО) Атанас Ластаржиев уточни, че е изработен кардинален метод, който да даде резултат.

Той изясни, че длъжностите с по-големи отговорности би трябвало да намерят по-голямо възнаграждение на труда , в сравнение с с другите, които имат по-малко отговорности и задания за осъществяване.

" Заплащането няма по какъв начин да изостава в пътя на пазара на труда и структурата на заплащането ", увери Ластарджиев. Разполагаме с финансов запас, не желаеме нищо повече, акцентира секретарят на МО.

Каракачанов увери, че като министър на защитата е помагал и ще продължи да оказва помощ по всевъзможен метод активността на патриотично-военните съюзи и организации.

По време на военната комисия членовете й се оповестиха за смяна за предложение в Закона за общинската благосъстоятелност (ЗОС), а точно, че патриотичните и военни клубове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР