Военният министър Красимир Каракачанов остави на поста Иво Антонов, като

...
Военният министър Красимир Каракачанов остави на поста Иво Антонов, като
Коментари Харесай

Не е за вярване какво се случи с Иво Антонов след гафа с нацистката снимка

Военният министър Красимир Каракачанов остави на поста Иво Антонов, като началник на дирекция “Социална политика ”, за който министър председателят Борисов настоя да бъде уволнен поради фотография с нацистки привет пред танк “Майбах ”, оповестява в. Труд. На Антонов даже е възложен кабинетът, където до момента постоянно е бил първият зам.-военен министър – директно до този на министъра. В коридорите на армейското ведомство даже се шушука, че това се случва за първи път. Никога шеф на дирекция не е допускан толкоз покрай най-важния човек в МО, написа още изданието.

След като гръмна абсурдът, Антонов подвигна кръвно и бе признат в болница със сърдечна рецесия. МО-шефът обаче отбрани подчинения си, като безкористен деец с 18 година стаж във ведомството и изясни, че няма да подхваща нищо преди да беседва с него. Президентът Румен Радев пък моли казусът да не се раздухва ненужно и прикани съгрешилия служител да се извини.

“В последните няколко дни в публичното пространство още веднъж беше издигнат въпросът за моя фотография направена преди съвсем десетилетие. Дълбоко скърбя и откровено се оправдавам за незрялата, недомислена и нестимулирана постъпка”, съобщи в отворено писмо Антонов.

Това е вторият скандал с въпросната фотография. Заради нея преди три години Иво, прочут в МО с прякора “Иво паметника”, се размина в предходния кабинет на ГЕРБ със зам-министерското кресло по предложение на патриотите.

Аналогично скандално фото с нацистки привет обаче “изяде главата” на зам.-министъра на районното развиване Павел Тенев от квотата на патриотите. Той подаде оставка с претекста, “че основаното напрежение не работи добре за правителството”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР