Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че няма да прави повече

...
Военният министър Красимир Каракачанов обяви, че няма да прави повече
Коментари Харесай

Каракачанов с новини за военното разузнаване

Военният министър Красимир Каракачанов разгласи, че няма да прави повече внезапни промени по върховете на военното разузнаване. Предложих полковник Велко Атанасов за шеф на военното разузнаване, сподели вицепремиерът пред Комисията по защита и  уточни, че избира " човек с военно учебно заведение и военна кариера " отпред на службата, заяви БНР. Атанасов и сега заема поста като изпълняващ длъжността.

Последните законови промени дават опция и граждански да оглавява службата, заради което и президентът му наложи несъгласие, което в последна сметка бе преодоляно в Народното събрание.

Атанасов може да извършва длъжността и с полковническо звание до момента в който навърши годините за предложение за произвеждане за висше офицерско звание – военачалник, сподели Каракачанов. Той увери, че предлагането ще бъде в съгласие с президента Румен Радев, който би трябвало да издаде декрет с назначението.

Бившият шеф на военното разузнаване военачалник Пламен Ангелов беше упрекнат, че е издал, дружно с предшественика си военачалник Светослав Даскалов, над 500 достъпа до класифицирана информация на НАТО и Европейски Съюз в нарушаване на закона.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР