Военният министър Красимир Каракачанов иска да бъде възстановено Министерството на

...
Военният министър Красимир Каракачанов иска да бъде възстановено Министерството на
Коментари Харесай

След агенцията, Каракачанов иска Министерство за българите в чужбина

Военният министър Красимир Каракачанов желае да бъде възобновено Министерството на българите в чужбина . Това съобщи той в коментар пред публицистите след съвещание на Съвета по предварителна защита на престъпността

На въпрос по какъв начин би коментирал възможното закриване на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) по искане на премиера Бойко Борисов, водачът на Вътрешна македонска революционна организация означи, че би трябвало да бъде възобновено Министерството на българите в чужбина, в случай че в последна сметка бъде закрита Агенцията.

Каракачанов изясни, че организацията и/или министерството има за цел да поддържа връзките, а и българското схващане освен на новата емиграция, само че и със старите български общности в чужбина.

" Има смисъл в закриването на Агенцията, единствено в случай че се възвърне Министерството от първия мандат на Борисов , отсече Каракачанов и напомни, че тогава министър беше Божидар Димитров.

Според Каракачанов би трябвало да има сериозен държавен орган, който да реализира политиката на страната по отношение на българските общности, защитавайки техните обществени и исторически ползи.

 Каракачанов желае уверени в себе си служители на реда
Каракачанов желае уверени в себе си служители на реда

Настоява и за смяна в Закона за административните нарушавания и санкции

По проблема с Ангел Джамбазки, в чийто багаж на летището е било засечено оръжие, Каракачанов окачестви казусът като прост. Вицепремиерът посочи, че при инспекцията на място е открито, че оръжието е законно. То било конфискувано с протокол, а откакто се е върнал у нас, Джамбазки си го получил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР