Военният министър Красимир Каракачанов има информация, че целта на очакваните

...
Военният министър Красимир Каракачанов има информация, че целта на очакваните
Коментари Харесай

Военният министър: Няма да има кръв довечера!

Военният министър Красимир Каракачанов има информация, че задачата на предстоящите във Войводиново представители на организация на някогашни военни не е противозаконни дейности. Вицепремиерът изясни това в отговор на журналистически въпроси в Народно събрание за обстановката в селото след побоя на 33-годишния военнослужещ Валентин Димов.

„ Знам, че там се приготвят да отидат представители на една организация на някогашни военни. Разговарял съм с тяхното управление, уверението е, че отиват да изразят съпричастност с бития си сътрудник, а не да правят противозаконни дейности. Мисля, че полицията ще си свърши работата както първата вечер, когато напрежението и страстта бяха най-силни “. Така вицепремиерът разяснява друга информация - за предстоящи довечера във Войводиново футболни агитки. Той заключи, че обстановката е спокойна, популацията е предостатъчно, а две трети от гетото е отстранено. Оттук нататък, по думите му, е въпрос на процедура по-трайните постройки също да бъдат отстранени, защото и те са нелегално издигнати.

Каракачанов е уверен, че няма да има междуетническо напрежение, само че е нужна интеграция на ромите. Според него всяка една община би трябвало да си направи стратегия за срутване на противозаконни постройки.

„ Който работи, изкарва си прехраната, отива, наема си квартира, в България има хиляди села, в които има и празни къщи, плащаш си тока и водата, работиш, учиш ", заключи вицепремиерът. " Повече не би трябвало да си затваряме очите, част от това население, изключително в дребните обитаеми места, счита, че има единствено права и всички са му длъжни “, безапелационен е Красимир Каракачанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР