Военният министър говори в Панорама по БНТ за одобрената помощ

...
Военният министър говори в Панорама по БНТ за одобрената помощ
Коментари Харесай

Министър Димитър Стоянов за военната помощ за Украйна: Имаме в повече само боеприпаси

Военният министър приказва в " Панорама " по Българска национална телевизия за утвърдената помощ за Украйна и дали имаме такава:

" Казах, че ще постъпя консервативно във връзка с решението на 48-то Народно събрание. Като министър на защитата, моята съществена цел е да запазя качествата на българската войска. Ние би трябвало да си използваме конституционните отговорности от член 9-ти на конституцията. Имаме съюзни задължения от Вашингтонския контракт, където написа, че всяка една страна би трябвало да поддържа личен защитителен капацитет. Това е повода да споделя, че моят метод ще бъде закостенял.

Няма да бавим топката, ние сме парламентарна република, започнахме от през днешния ден да работим, във връзка с разбор, който да ни подкрепи да вземем осведомено решение. Целта е да определим кои качества не би трябвало да губим наложително. Със сигурност имаме повече въоръжение, в сравнение с е належащо за спокойно, военно време, за покриване на загуби, би трябвало да оставим и въоръжение за аварийни елементи. Вземаме елементи от една техника, с цел да поддържаме друга сега. Причината е войната в Украйна. Старата руска техника се поддържа с аварийни елементи от Русия и Беларус. Боеприпаси имаме повече. 

Близко до нас има спор и всеки един спор поражда опасности. За националната ни сигурност. Аз би трябвало да мисля по какъв начин да минимизирам тези опасности - посредством съответно въоръжение. Не се усещам изменник, не обичам да разясня непознати изявления, ние сме суверенна страна и сами вземаме решенията си. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР