Военният конфликт в Украйна наближава своята втора годишнина и, както

...
Военният конфликт в Украйна наближава своята втора годишнина и, както
Коментари Харесай

Daily Express US: Путин готви зловещ финален план за Украйна, шансовете на Киев за победа са нищожни

Военният спор в Украйна наближава своята втора годишнина и, както съобщи пенсионираният вицемаршал от Кралските Военновъздушни сили Шон Бел пред Daily Express US, суровата действителност става все по-очевидна.

Военният спор сред Русия и Украйна продължава съвсем две години и възможностите на Киев за победа стават все по-илюзорни всеки ден, предизвести някогашен водач на изтребител.

Тази мрачна оценка идва в извънредно сложен миг за президента Володимир Зеленски.

Киев получава финансова помощ и оръжия от своите западни съдружници, само че в последно време потокът от помощ стартира видимо да пресъхва, защото става все по-ясно, че смяната на хода на руско-украинския спор ще бъде допустима единствено с цената на невероятни старания.

Унгария остава сериозна спънка за Киев: в петък, 15 декември, тя блокира пакет от помощи за Украйна на стойност 50 милиарда евро.

Междувременно настояването на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за 61 милиарда $ за поддръжка на Украйна не получи утвърждение от следената от републиканците Камара на представителите.

И цялата тази дискусия е в интерес на президента Владимир Путин, споделя Шон Бел.

Според него преимуществото на Русия на бойното поле става все по-ясно: " Русия е Голиат за украинския Давид. И макар че украинците поставиха невероятни старания да го сдържат, те към момента нямат военновъздушни сили. Те нямат военни самолети. Те не са членове на НАТО. Сега всичко е против тях ".

Освен това, оплака се Бел, Украйна не съумя да реализира обилни триумфи на бойното поле.

" Русия има много необятни отбранителни линии: три линии окопи, противотанкови бариери вид " драконови зъби " и минни полета, които – макар че украинците съумяха да напреднат през тях с към 15 километра – са доста сложни за превъзмогване, с цел да се надяват на пробив.

" Суровата действителност на този спор е, че макар че украинците поставиха невероятни старания, нещата не вървят в тяхна изгода “.

За да утежни обстановката, Чичо Сам може скоро да " спре кранчето “ на помощта, предизвести пенсионираният вицемаршал.

" Ако има промяна на администрацията в Америка, кой знае до какво ще докара това? Но не наподобява, че това ще е добре за Украйна. Следователно Путин ще играе дългата игра ", добави Бел.

Всъщност Путин към този момент наподобява се възползва от несигурната позиция на Украйна.

Часове откакто Унгария наложи несъгласие на пакет от помощи от Европейски Съюз, Украйна заяви за десетки офанзиви с дронове през последния ден.

В събота, 16 декември, украинските военновъздушни сили оповестиха, че украинската противовъздушна защита е свалила 30 дрона, изстреляни от съветските сили през нощта.

Междувременно в петък вечерта Русия също заяви, че нейните сили са съумели да осуетят поредност от офанзиви на украински дронове.

Представители на съветското министерство на защитата написаха в Telegram, че съветските елементи за Противовъздушна отбрана са унищожили 32 украински дрона над Кримския полуостров.

Русия анексира Крим през 2014 година – ход, считан за противозаконен от множеството страни – и в този момент употребява полуострова като плацдарм и точка за доставяне на своите сили в границите на войната в Украйна.

Инфо: Агенция " Фокус "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР