Военният комитет на Европейския съюз ръководи всички военни действия в

...
Военният комитет на Европейския съюз ръководи всички военни действия в
Коментари Харесай

Плевнелиев: България допринася за сигурността на ЕС и НАТО

Военният комитет на Европейския съюз управлява всички военни дейности в границите на Европейски Съюз, по-специално планирането и провеждането на военни задачи и интервенции по линия на общата политика за сигурност и защита.

В своето изявление президентът Плевнелиев засегна всички аспекти на провокациите пред района на Балканите и Европа. Поканата към президента да направи изявление пред военния комитет е огромна чест за България и се организира в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Росен Плевнелиев уточни упоритостта на България да способства за европейската сигурност и защита в напълно променената среда за сигурност.
„ Страната ни е проевропейска и способства за сигурността на Европейски Съюз и НАТО в един район на още тлеещи спорове, които е допустимо бързо да ескалират. България играе виновна роля за усилване на уговорките на Европейски Съюз и НАТО на Балканите, за ясна вероятност за участие на страните от Западните Балкани. Това ще бъде едно належащо и наложително изискване за мир в района “ – акцентира той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР