Военният комитет на Европейския съюз проведе заседание на равнище началници

...
Военният комитет на Европейския съюз проведе заседание на равнище началници
Коментари Харесай

Началниците на отбраната обсъдиха военните операции и мисии на ЕС, сътрудничеството с НАТО и с държавите партньори

Военният комитет на Европейския съюз организира съвещание на ниво началници на защитата на страните членки на 24 и 25 октомври 2018 година в Брюксел, Белгия. Участие в есенната сесия на най-висшия боен орган на Европейски Съюз взе началникът на защитата военачалник Андрей Боцев. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

В наличието на висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини участниците в съвещанието на Военния комитет на Европейски Съюз разискаха военните интервенции и задачи на съюза по линия на Общата политика за сигурност и защита.

В рамките на програмата на съвещанията бе извършена полемика по отношение на съдействието сред Европейски Съюз и НАТО дружно с военачалник Стюарт Пийч, ръководител на Военния комитет на Алианса.

Представена бе настояща информация по партньорството, в това число в области като военната подвижност, киберотбраната и взаимоотношението в битката против хибридните закани.

Началниците на защитата разискаха взаимоотношението с сътрудниците от Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Сърбия, Черна гора, Виетнам и Република Корея с фокус върху взаимоотношението с Европейски Съюз и присъединяване в интервенции и задачи. Пробното осъществяване на координирания годишен обзор на защитата и предложенията за втората фаза на непрекъснатото структурирано съдействие също бяха измежду акцентите в дневния ред на съвещанията. Присъстващите бяха осведомени с настоящи данни по отношение на Европейския фонд за защита.

Бяха разисквани и бъдещата конструкция на Европейски Съюз за командване и ръководство, както и миграционната конюнктура.

В края на форума се състоя гала по предаването на поста от военачалник Михаил Костаракос на новия непрекъснат ръководител на Военния комитет военачалник Клаудио Грациано, който ще встъпи в служба на 6 ноември 2018 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР