Военният клуб в Русе от вчера стана секретен обект заради

...
Военният клуб в Русе от вчера стана секретен обект заради
Коментари Харесай

Превърнаха Военния клуб в Русе в буферен център за бежанци

Военният клуб в Русе от през вчерашния ден стана конфиденциален обект поради бежанците в Украйна

Залата, която до скоро се ползваше за спектакли, концерти и разнообразни събития, към този момент е превърната в буферен център.

Точно затова държавните институции в лицето на Министерството на защитата, а оттова и регионална администрация, не разрешават достъп на медии – за разлика от показното разрастване на полевата болница в зала „ ОЗК Арена “, също под надзора на военните, отбелязва.

Информацията, че Военният клуб в Русе става буферен център за бежанци от Украйна, стана известна от публично известие на БЧК. „ В усложнената конюнктура по преместването на украинските жители в разнообразни елементи на страната БЧК продължава подпомагането им в съгласуваност с държавните институции и локалната власт. БЧК обезпечи в незабавен порядък /в рамките на един ден/ над 500 походни кревати, оборудвани с матраци, завивки, спално долни дрехи и възглавници за релокирани украински жители в буферния център ВПД „ Сарафово “, за Военен клуб- Русе и Военен клуб- Варна “, се споделя в известието.

В Русе червенокръстците са разпънали към 80 кревати със съответния постелъчен инвентар. Столовете от салона са махнати и струпани на сцената, с цел да се освободи теренът. Ангажиментът на БЧК е дотук, защото за момента няма настанени хора, които да се нуждаят от друга поддръжка.

От държавните институции обясниха, че буферните центрове в двата военни клуба – в Русе и Варна, са построени „ за всеки случай “, в случай че се стигне до напор от бежанци от Украйна. Те ще изчакват там, до момента в който бъдат пренасочени към бази в страната. Предвид наклонността украинците да напущат България, надали ще се стигне до потреблението на буферния център в Русе, само че пък Военният клуб остава затворен за събития.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР