Военният и вътрешният министри - Георги Панайотов и Бойко Рашков

...
Военният и вътрешният министри - Георги Панайотов и Бойко Рашков
Коментари Харесай

Георги Панайотов и Бойко Рашков провериха как се ремонтира оградата ни с Турция

Военният и вътрешният министри - Георги Панайотов и Бойко Рашков инспектираха ремонтните действия на оградата на българо-турската граница, оповестиха от Министерството на защитата.

Двамата бяха сред землищата на селата Сладун и Маточина. В момента възстановителните работи на сектор, опустошен от наводняване , се правят от военнослужещи от 55-и инженерен полк.

Двамата министри подчертаха положителното съдействие сред военни и граничари при правенето на проектите и осъществяването на ремонта . Правителството е отпуснало 5 млн. лева за възобновяване на всички компрометирани сектори по оборудването до края на годината. Двамата показаха убеденост, че всички ремонтни действия ще бъдат завършени в период .

Министърът на защитата Георги Панайотов и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков бяха безапелационни, че точно възлагането на ремонтните действия на военнослужещите е гаранция, че с отпуснатите средства няма да бъде злоупотребено. " Посредством координацията сред двете министерства не просто се усвояват средства, а се прави работа. Съоръжението се възвръща, без каквато и да е опция за злоупотреби. Имаме работа и ще си я свършим ", безапелационен бе министър Георги Панайотов.

Той напомни, че от 1 ноември в помощ на дейностите по защита на държавната граница се включиха над 350 военнослужещи от Сухопътните войски с над 40 единици профилирана техника .

Вътрешният министър посочи, че са поискали помощ от армията , тъй като огромна част от потенциала на жандармерията ще охранява изборните бумаги и машини. " Министерството на защитата ни оказва неоценима подпомагане ", акцентира вътрешният министър Бойко Рашков.

Двамата бяха безапелационни, че сега не се регистрира обезпокоителен мигрантски напън, само че предвид на удобните метеорологични условия и политическата конюнктура в Турция е рационално защитата на границата да бъде усилена.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов акцентира, че присъединяване на военнослужещите е строго регламентирано . " Извършваме взаимни патрули с сътрудниците от " Гранична полиция " - пеши и мобилни, по цялата граница с Република Турция и част от границата с Гърция ", изясни генерал-майор Попов.

Той изясни, че сега военнослужещите, които подкрепят защитата на границата, са от 2-а и 61-а механизирани бригади. " Целта ни е при идващите ротации съвсем всички формирования от състава на Сухопътните войски да минат през границата, защото това е един безценен и нужен опит ", добави генерал-майор Попов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР